Post Image

Nepsynä työelämässä – osa 4

Nepsynä työelämässä – osa 4

Neljäs osa Nepsynä työelämässä -blogisarjasta käynnistyy mielenkiintoisissa merkeissä. Nyt, kun mulla on yrittäjyyttä takana hieman yli vuosi, niin sain sen kunniaksi Silmukkeen Riikka Pikkaraiselta liiketoimintavalmennusta.

 

Silmuke on Suomen johtava neuropsykiatrian asiantuntijatalo, ja toimin heillä markkinointipuolella freelancerina. Se on iso kunnia, ja mielestäni hieno asia, että huipputason nepsy-asiantuntijoiden joukossa myös minulla voi olla oma roolini. Saan olla avoimesti neuroepätyypillinen oman alani asiantuntija. Silmuke on avarakatseinen yritys ja tunnistaa neuroepätyypillisyyden supervoimat. Oma neurologinen poikkeavuuteni on laaja-alaista.

 

Täytyy myöntää, että ensimmäinen vuosi yrittäjänä oli todella vaikea. Moni asia on täytynyt oppia kantapään kautta. Liian moni asia. Se ottaa kyllä päähän, mutta virheistään sitä silti parhaiten oppii. Riikan syvällisempi ymmärrys liiketoiminnasta kyllä tuli tarpeeseen.

 

Ensimmäisenä yrittäjävuotena ulos nepsy-kaapista – otin riskin ja se kannatti

Blogisarjani ensimmäisessä osassa kirjoitin näin: “Nepsynä ulos kaapista. Onko yritystoiminnalleni vaarallista kirjoittaa tästä aiheesta? Aika näyttää – otan siis riskin!” 

 

Hyvä minä! Terve itsekehu on silloin tällöin paikallaan. Olen iloinen voidessani lisätä aiheeseen liittyvää tietoisuutta, etenkin neuroepätyypillisyyden hyvistä puolista, sillä pikku hiljaa tietoisuus lisääntyy ja stigmojen pelko vähenee. Olen saanut tästä blogisarjasta todella hyvää palautetta, ja mä oon äärettömän kiitollinen siitä. 

 

Johtavassa asemassa olevat henkilöt voisivat pohtia seuraavan kappaleen sisältöä, sillä 10–20 % ihmisistä ovat nepsyjä

Yrityskulttuurin pitäisi olla suvaitsevainen myös neuroepätyypillisiä kohtaan. Väitän edelleen, että suurin osa yrityskulttuureista on suunniteltu neurotyypillisille, eikä hienoissa lupauksissa, arvoissa ja kauniissa sanoissa oteta tosissaan sitä, että moni nepsy kokee työpaikallaan tänäkin päivänä nepsy-ominaisuuksiensa vuoksi syrjintää ja kiusaamista.

 

Toivon vilpittömästi, että jokaisessa yrityksessä työskentelevät päättävät tahot pohtivat, miten huomioida kaikkien hyvinvointi yrityskulttuurilla, joka huomioi koko neurodiversiteetin hyväksyen erilaisuuden ja ainutlaatuisuuden. Neurologinen erilaisuus on ihmiskunnan luonnollinen rikkaus, jota tulisi ihailla ja arvostaa.

 

Esimakua seuraavasta blogista: nepsyvoimaa estradilla

Olin hiljattain pitämässä ensimmäistä kertaa luentoa aiheesta: “Nepsynä työelämässä”, osana tätä blogisarjaa. Sain mahdollisuuden puhua tästä aiheesta parin tunnin ajan. Siitä kokemuksesta kerron teille enemmän seuraavassa osassa. Olen syvästi kiitollinen sille taholle, joka tilasi minut puhumaan, ja odotan innolla, että saan jakaa tuon kokemuksen kanssanne. Mielelläni pidän jatkossakin aiheesta luentoja, ja muhun voi olla aiheesta yhteydessä matalalla kynnyksellä.

 

Mikäli vaikutat yrityksessä, jossa arvostetaan neurologista erilaisuutta, niin viesti asiasta lisäämällä napista ladattava logo sivuillesi. Suunnittelin sen äsken hyvin yksinkertaiseksi ja sitä voi käyttää lupavapaasti.

 

Ps. Valmennuksiin voi varata Riikalle veloituksettoman tutustumisajan. 

 

Kuvassa näkyy neurodiversiteetin tunnus.
Tämä logo on ladattavissa napista png:nä. Sitä saa käyttää vapaasti.
svgAlle viikon toimitusajalla: räätälöity tekoälystrategia yrityksellesi
svg
svgRäätälöityjä GPTs-ratkaisuja mielikuvitusrikkailla tavoilla devattuna
Translate »