Post Image

Tuore yrittäjä – menee sitten syteen tai saveen

Miten aloittaa yrittäjyys. Minulla ei ollut hajuakaan. Mietin jopa, että joudunko leipäjonoon. Riittääkö minulla asiakkaita? Saanko toimeksiantoja?

Olin elämäntilanteessa, jossa päätöksiä piti tehdä nopeasti. Olin keskellä murrostilaa, jossa minun oli päästettävä irti menneestä. Olin töissä yhtiössä, joka ajautui kriisiin Ukrainan sodan myötä, ja halusin aloittaa puhtaalta pöydältä. Lähteä pois ja nopeasti. Pysyäkö palkkatöissä vai kokeilla jotain aivan uutta. Voisinko olla yrittäjä? Freelancer, joka tekee samaa työtä kuin palkkatöissä, mutta on vastuussa itse itsestään. Kyllä kiitos. Kokeillaan!

 

On ihan ok olla täysin epävarma yrittäjyydestä.

Lista asioista, joita piti hoitaa ja joita piti opetella oli valtava. Olin rekryputkessa erääseen palkkatyöhön, mutta aivan viime metreillä päätin nostaa kytkintä, ja tehdä päätöksen, että yritän yrittää. Aloin hoitaa maaliin asioita, joita yrittäminen vaatii. Pelkästään jo pankkitilin avaaminen yritykselle vaati runsaasti aikaa ja eräänlaisia selvityksiä toiminnan laillisuudesta. Minulla ei ole veroparatiiseissa rahaa, ja tämäkin asia jouduttiin perusteellisesti pankille avaamaan. Sen jälkeen näin järkyttävän vaivan, että sain kirjanpitotoimistolle valtuudet hoitaa asioitani pankin kanssa.

 

Ja kirjanpito.. Mitkä ihmeen tyelit ja yelit. Mitkä ihmeen taseet ja käyttökatteet. Rahoituslaskelmat, liiketoimintasuunnitelmat, myyntilaskelmat ja monet muut. Ihan uusi juttu mulle, vaikka näitä joskus koulussa ihan urakalla tankattiinkin.

 

 

Tässä veneessä nyt ollaan ja Kasvu Agency Oy on uusi lapseni. Miten siistiä!

Kaksi muuta lastani ovat lihaa ja verta, Kasvu Agency on bittilapsi. Toivotan onnea ja menestystä kaikille tuoreille yrittäjille ja yrittäjiksi haluaville. Tämä voi mennä syteen tai saveen, mutta luottakaa itseenne ja omaan osaamiseenne.

 

Minulla on laaja työkokemus, paljon erikoisosaamista, ja edesmenneen isäni mukaan minulle on jaettu kauhatolkulla sisua. Tästä alkaa aivan uusi luku elämässäni. Uskon, että hyvä sellainen!

 

Tsekkaa muut ajankohtaiset kirjoitukset. Mikäli sinulla on tarpeita markkinointiin tai viestintään liittyen, ole yhteydessä matalalla kynnyksellä. Täällä on tuore yrittäjä valmiina tuottamaan liiketoiminnallesi selkeää lisäarvoa!

 

svgPrev Post
svg
svgPähein podcast ikinä!
Translate »